Sahenteuna hiji jalma maot!Inféksi hépatitis di murangkalih anu teu dipikanyaho etiologi ningkat kana 169 kasus di 12 nagara

image1

Organisasi Kaséhatan Dunia nyarios dinten Saptu yén sahenteuna hiji maot murangkalih dilaporkeun saatos paningkatan hépatitis akut anu teu dipikanyaho di murangkalih, sareng sahenteuna 169 kasus dilaporkeun dina murangkalih di 12 nagara.

image2

Kasus anu dilaporkeun aya dina murangkalih umur sabulan dugi ka 16 taun, sareng 17 peryogi cangkok ati, saurna.Éta henteu masihan detil ngeunaan maotna anu parantos dilaporkeun, sareng henteu nyarios dimana éta kajantenan.

Para ahli nyarios yén kasusna tiasa aya hubunganana sareng virus anu biasana aya hubunganana sareng pilek, tapi panilitian salajengna masih aya.

"Sanaos adenovirus mangrupikeun hipotésis anu mungkin, panilitian masih dilaksanakeun pikeun agén sabab," saur WHO, nyatakeun yén virus éta parantos dideteksi dina sahenteuna 74 kasus.Sahenteuna 20 murangkalih diuji positip pikeun coronavirus.

image3

"CDC sadar sareng damel sareng Dinas Kaséhatan Umum Alabama pikeun nalungtik salapan kasus hépatitis di murangkalih - umurna ti 1 dugi ka 6 taun - anu ogé diuji positip pikeun adenovirus ti saprak Oktober 2021," Kristen Nordlund, juru bicara pikeun agénsi, ceuk dina hiji pernyataan.

Laporan nunjukkeun yén manifestasi klinis tina kasus anu dikonfirmasi nyaéta hépatitis akut (radang ati) dibarengan ku paningkatan signifikan dina énzim ati.Seueur kasus ogé ngalaporkeun gejala cerna, kalebet nyeri beuteung, diare sareng utah, dituturkeun ku hépatitis akut parah, tingkat énzim ati sareng jaundice.Kalolobaan kasus teu boga gejala muriang.

Mangsa inkubasi adenovirus umumna 2-21 dinten, rata-rata 3-8 dinten.Gejala inféksi adenovirus pisan umum.Kacuali aranjeunna dokter anu berpengalaman, aranjeunna umumna hese dideteksi dina tahap awal sareng sering salah didiagnosis salaku pilek atanapi influenza.Gejala anu paling umum tina adenovirus nyaéta muriang tinggi anu ngadadak (luhureun 39 ℃), anu tiasa dibarengan ku gejala saluran pernapasan luhur sapertos batuk, ékspektoran, nyeri tikoro sareng saterasna, tapi éta rada béda ti gejala hépatitis anu teu dipikanyaho. waktos.

Para ahli nunjukkeun yén cara anu paling efektif pikeun ngirangan panyebaran adenovirus nyaéta ngajaga kabersihan panangan sareng pernapasan anu saé sareng ngawaskeun murangkalih pikeun ngumbah leungeun sacara saksama.

image4

 

 


waktos pos: Apr-28-2022